Zo kun je je scherm opnemen | Op computer of telefoon

Het scherm van je computer of telefoon opnemen. Wij doen het voor onze video’s vaak als we je willen laten zien hoe een bepaalde app werkt, of als we willen dat je mee kan kijken tijdens het monteren. Een opgenomen scherm is dan een stuk minder gedoe dan een camera op het scherm richten en maar hopen dat alles scherp is. Om over flikkerend beeld maar niet te spreken!

In dit artikel leggen we uit hoe je het scherm kan opnemen van je telefoon en van je computer. We bespreken verschillende methodes, die allemaal gratis zijn. In de video hier beneden zie je ze allemaal. We raden je aan deze video eerst te kijken!

Mac scherm opnemen

Het scherm van je mac opnemen is super simpel. Klik rechts bovenin je scherm op het vergrootglas. Tik daar ‘Quicktime’ in.

Links bovenin, in de bovenste balk van je scherm, komt nu Quicktime te staan. Ga naar ‘Archief’ en klik op ‘Nieuwe schermopname’. Volg daarna de instructies op je scherm!

Windows scherm opnemen

Voor Windows (en overigens ook voor Mac of andere systemen) kan je OBS gebruiken. OBS is een gratis programma waarmee je kan streamen. Maar dus ook je scherm kan opnemen!

Er zijn nogal wat settings die je kan aanpassen dus kijk zeker de video hierboven als je dat nog niet had gedaan. Dat legt het helderst uit hoe je met OBS kan werken.

Je kan OBS hier downloaden!

iPhone scherm opnemen

iPhones hebben de mogelijkheid het scherm op te nemen, zonder dat je daarvoor een externe app hoeft te downloaden. Het enige dat je moet doen is de optie toevoegen aan je scherm, en klaar ben je! Kijk de video hierboven over hoe je dat precies doet.

Samsung scherm opnemen

Bij een Android telefoon is het net wat minder handig dan bij een iPhone om een schermopname te maken. Maar het kan wel! Je hebt er alleen een externe app voor nodig.

Ik heb hiervoor AZ Screen Recorder gedownload. Wederom zie je in de video hoe je precies met deze app werkt.

Scherm filmen

Wil je toch je scherm filmen met een camera, in plaats van een schermopname? Ook dat kan! Het kan wel zijn dat je last krijgt van een flikkering in beeld, of banden die door je video gaan lopen.

Er staat een video in de planning waarin we uitleggen hoe je dit kan voorkomen! Houd ons Youtube kanaal in de gaten, dan komt hij binnenkort naar je toe 🙂

About the Author

Grietje Evenwel

Presentator bij de regionale omroep NH, vlogger bij Vakkanjers en TravelGretl en voice-over.

Lees meer

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op