Een Live Webinar opzetten, met Youtube Livestream en Professioneel

Een live webinar is een fantastische manier om een grote groep mensen in 1 keer te bereiken en te informeren. Jij zit aan de ene kant en vertelt je verhaal. Aan de andere kant zit je publiek, die meteen vragen kunnen stellen of jouw vragen kunnen beantwoorden.

Een webinar is een manier om spreker en publiek bij elkaar te brengen, zonder dat ze daarvoor fysiek naar dezelfde locatie gaan. Je ontmoet elkaar online. Maar hoe regel je dat?

In dit artikel leg ik uit hoe je een Live Stream op Youtube opzet. Een simpele manier om een webinar te geven. Ook zal ik uitleggen hoe je je webinar nog professioneler kan maken, met een externe camera en beter geluid.

Een Youtube Livestream opzetten

Kies je ervoor om je live webinar op Youtube te houden, dan zul je een livestream moeten opzetten. Je hebt er eigenlijk alleen je computer voor nodig, mits daar een webcam en microfoon bij zitten.

Je hebt hier dus het programma OBS

Een belangrijke tip die ik ook in de video geef: internet over de kabel is betrouwbaarder dan wifi. Wil je zeker weten dat je livestream niet opeens wegvalt, ga dan voor internet over de kabel.

Een Live Webinar professioneel opzetten

Wil je een professionelere uitstraling voor je webinar, dan kun je een (professionele) camera en microfoon aansluiten. Hoe je dat doet en wat het resultaat is, zie je in deze video:

En zoals beloofd de lijst met materiaal waarmee wij deze video gemaakt hebben. Klik op de link in de omschrijving

De Blackmagic Ultrastudio Minirecorder is de schakel tussen je camera en microfoon, en je computer of laptop.

Tot slot

Heel veel succes met het opzetten van je eigen webinars! Mocht je nog tegen problemen aanlopen, of zijn er dingen niet duidelijk, laat je dan zeker horen. Het liefst in de comments hier beneden – dan hebben anderen er wellicht ook nog wat aan 🙂

Deze post is niet gesponsord, maar bevat mogelijk wel affiliate links. Wil je daar meer over weten? Klik hier!

About the Author

Riske de Vries

Ruim 10 jaar ervaring als filmmaker, met een scherp oog voor detail. Weet als geen ander mensen te laten stralen voor de camera.

2
Reageer op dit artikel

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Riske de VriesMarleen Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Marleen
Gast

Hi,

Ik heb twee vragen,
1. Welke kabel heb je nodig om van de blackmagic naar een windows pc te verbinden? Ik heb wel een micro hdmi ingang, maar geen thunderbolt.
2. Heb je ervaring met Go To Meeting/ Go To Webinar icm de software uit je video. Ik werk zelf namelijk altijd met Go To Webinar voor mijn zakelijke webinars.

Ik hoor graag!