FAQ

De vraag die we verreweg het meest krijgen, maar ook erg lastig te beantwoorden. Er spelen zo veel factoren een rol. Over het algemeen hangt het af van een aantal zaken:
Heb je één of meerdere cameramensen nodig?
Moeten er nog presentatoren, acteurs of een voice-over bij?
Wat kost de apparatuur waarmee je wilt filmen?
En zijn er nog kosten voor locatie, attributen, kleding, etc.

Hoe meer je wil, hoe duurder het wordt.
Wil je voor jouw specifieke geval weten wat het zou kosten een video te laten maken? Neem dan eens vrijblijvend contact op, en vertel ons zo duidelijk mogelijk wat je in je hoofd hebt. Dan kunnen wij daar een realistische prijs voor berekenen.

Als je zelf aan de slag gaat, kan dat flink wat kosten besparen. Als je een smartphone hebt, hoef je niet eens een camera aan te schaffen.
Met een paar kleine accessoires en de juiste kennis kom je al een heel eind.

Over het algemeen werkt het zo: hoe duurder je apparatuur, hoe beter de kwaliteit van je video en hoe meer mogelijkheden je hebt. Vraag je altijd af aan welke mogelijkheden je ook echt behoefte hebt. Veel geld uitgeven aan functies die je nooit gebruikt, is natuurlijk zonde.

Denk er daarnaast aan dat als je zelf een video maakt, sommige kosten toch een rol zouden kunnen spelen. Denk aan reiskosten naar een locatie waar je wil filmen, kosten voor het kopen van een nieuwe outfit voor als je voor de camera staat, of het kopen van muziek.

Houd er bij het maken van een video ook rekening mee dat het je (veel) meer tijd kost dan wanneer je het maken van een video uitbesteedt.

Ja! Dat kan. Om een mooi resultaat te krijgen, heb je wel de juiste tools nodig. Op deze website komen tips en tricks te staan (nog even geduld!).

Daarnaast is het aan te bevelen te investeren in een statief of stabilisator, en een externe microfoon.

We zijn heel benieuwd naar de video’s die jij maakt!

Feedback geven doen we op Youtube. In onze reeks ‘de Videodokter’ bespreken we wat er goed gaat in je video, en wat je nog kan verbeteren.

Wil je jouw video opgeven voor deze serie? Laat een comment achter op een van onze video’s, of stuur ons een bericht.