Affiliate link verklaring

Op onze website maken wij gebruik van affiliate links. Wat is dat, en waarom doen we dit?!
Antwoorden op dat soort vragen vind je in dit artikel.

Affiliate links

Op onze website bespreken we veel producten. Camera’s, lampen, microfoons, noem het maar op. Meestal zetten we er een linkje bij, naar een externe (web)shop waar je het product kan kopen. Soms is dit een affiliate link.

Met een affiliate link kunnen wij een klein bedrag verdienen, zonder dat jij als lezer / consument meer betaalt voor het product.

Hoe werkt dat?

Stel je leest ons artikel over camera’s en je bent benieuwd naar de Sony A7R II – dus je klikt op de link. Je komt dan – bijvoorbeeld – bij Kamera Express, waar je meer specificaties over de camera kan zien en hem kan kopen, mocht je dat willen.

In die link van onze website naar Kamera Express, zit een stukje code. Deze code verwijst naar onze website. Kamera Express weet door dit stukje code dat jij via onze website in hun webshop terecht bent gekomen. 

Koop je niks? Dan gebeurt er ook niks.

Koop je iets? Dan weet Kamera Express dat je na het lezen van ons blog iets bij hen gekocht hebt. Daar zijn ze natuurlijk blij mee. Als tegenprestatie krijgen wij een percentage van het bedrag dat je uitgeeft.

Betaal je dan meer?

Nee.
Of je nu direct zelf in een webshop terecht komt, of via een affiliate link: jij betaalt hetzelfde bedrag. Alleen achter de schermen gebeurt er iets anders. Het geld dat je betaalt, wordt anders verdeeld. Een deel van het bedrag gaat nu ook naar degene via wiens link je in de webshop te komen bent.

Je kan zo de blogger die gratis artikelen aan jou geeft, toch wat geld geven, zonder dat je er zelf meer voor betaalt.

Is zo’n affiliate link ook altijd de goedkoopste optie?

Dat is een goede vraag! Dat zouden wij graag willen, maar dat kunnen we niet garanderen. Affiliate links staan lang op websites en blogs, en worden zelden of nooit aangepast. Het kan dus dat een concurrerende webshop opeens met een aanbieding komt, waar naar in de affiliate link niet verwezen wordt.

Je kan dus altijd zelf nog even kijken of het artikel elders goedkoper te vinden is. Of bijvoorbeeld sneller geleverd kan worden.